Wifi
Muiden, Parel aan de Vecht!
Wie “Muiden” zegt, zegt Kasteel het Muiderslot, Fort eiland Pampus, de Bruine Zeilvloot, Restaurant Graaf Floris V en Cafe Ome Ko. Een historische vestingstad onderdeel van 2 waterlinies met een bruisend leven. Het middelpunt van vele fiets- en wandelroutes die het Gooi doorkruizen. Alles wat Muiden boeit hebben de ondernemers recent samengevoegd in een duidelijk web-portal www.MuidenBoeit.nl.

Al 35 jaar is Restaurant Graaf Floris V gevestigd op de hoek bij de Groote Zeesluis, een bourgondisch restaurant, oud Hollands met een knipoog naar het verleden maar de geneugten van het heden. Een familie en zakenrestaurant, 7 dagen geopend vanaf 11.00 uur voor lunch, borrel en diner. Ook grotere gezelschappen en bruidsparen vinden de weg naar de Graaf, met ruim 250 zitplaatsen verdeeld over 4 afzonderlijke kamers maken dit restaurant groot maar knus. Alleen nieuwjaarsdag is www.Graaf-Floris-V.nl gesloten. Uiteraard kunt u de kerstavond en kerstdagen al reserveren op onze website.

De Groote Zeesluis het hart van Muiden is op vrijdag 19 december weer het podium waar Muiden haar kerstmarkt organiseert. 40 zorgvuldig uitgezochte kraampjes, gezellig met muziek, hapjes en drankjes. Alles in kerstsfeer vanaf 16.00 uur tot … Leuk te combineren met een bezoek aan het kerstconcert van Crescendo in de Grote Kerk of met een lekker diner bij Graaf Floris V.

Het oudste bedrijf van Muiden, heeft al sinds 1810 een tapvergunning, Napoleon Bonaparte was hier te paard en het hele Gooi kent het roemruchte schippers- en zeilerscafé Ome Ko. Het grote terras aan de sluis is zomers de place to be. Vanaf 08.00 uur dagelijks geopend tot in de kleine uurtjes. Naast de verse snert is van grootmoeders hand is de kaart ruim voorzien om jezelf en je gezelschap te verwennen met een lekker ontbijt, lunch of diner.
In de winter regelmatig live muziek op zondagmiddag. Houd de agenda op www.MuidenBoeit.nl in de gaten! Cafe Ome Ko heeft meerdere bieren van de tap en fles, een mooie whisky collectie en meerdere wijnen op de fles. Met 80 soorten gedistilleerd een ruime keuze. Let’s Ko!

Maar Graaf Floris V en Ome Ko hadden nog een zuster! Tante Anna. Jonkvrouwen en ridders kwamen hier al de oud Hollandse lekkernijen eten. Pannenkoeken voor groot en klein, zoet en hartig wie is er niet geweest!

Ook in de winter open van woensdag t/m zondag van 12.00 tot 20.00 uur. Tussen 23 november en 5 december kunnen de kinderen na het eten hun schoen zetten. Sinterklaas of zwarte Piet is veel in de buurt ook als Tante Anna Open is!!!

De traditionele intocht van Sint Nicolaas met heel veel Pieten is op zondag 23 november vanaf 13.30 uur. De Sint komt aan op de Groote Zeesluis aan de Herengracht te Muiden!

Een heerlijk trio!
Café Ome Ko, Eethuys Graaf Floris V & Pannenkoekenkombuis Tante Anna
Herengracht 71/72/67
1398 AD Muiden

www.cafeomekomuiden.nl  | www.graaf-floris-v.nl  | www.pannenkoekenhuismuiden.nl